KAM S PREDMETI, KI JIH NE POTREBUJETE?

Kar je za nekoga odpadek, je lahko za drugega povsem uporaben predmet. Marsikateri predmet, četudi je v okvari, se lahko ponovno uporabi. Raje kot na smetišče, naj izdelki, ki jih ne potrebujete, romajo v naše centre. 
 
 
Ker ljudje predmete, ki jih ne potrebujejo več, v največji meri, zavržejo, naš zavod, socialno podjetje takšne predmete ohrani pri življenju. Še uporabne predmete očistimo, popravimo, predelamo in jih po simboličnih cenah prodajamo v za to prirejenih trgovinah. S tem zmanjšujemo odložene količine odpadkov v naravi, s prodajo teh predmetov pa ustvarjamo delovna mesta za ranljivejše skupine ljudi na trgu dela, za kar se prizadeva socialno podjetništvo. Tako sklenemo krog pozitivnih učinkov za vse. Darovalec se znebi odvečne robe, posrednik zagotavlja zelena delovna mesta, kupec si zagotovi cenejše še vedno uporabne izdelke, rezultat tega pa so manjše količine odloženih odpadkov v naravi.
 
V izogib uničenju še uporabnih predmetov vas prosimo, da predmete, ki jih ne potrebujete, podarite naši organizaciji. Tovrstne predmete namreč, na področju celotne Gorenjske in Ljubljane, brezplačno odvažamo. 
 
 

Zavod Carnus, so.p.

Gorenjskega odreda 10

4000 Kranj

T: 031 37 92 37

E: info@carnus.si